Gradska hronika

Kreativnost i odgovornost učenika prema prirodi nagrađena na Međunarodnom programu “Eko škole”

Kompanija Tetra Pak Production i partneri, četvrtu godinu za redom nagrađuju kreativnost i odgovornost učenika prema prirodi, u okviru Eko – paket projekta, gde mogućnost učestvovanja imaju sve škole u Srbiji koje su uključene u Međunarodni program Eko – škole.

Na ovogodišnjem Eko-paket kreativnom konkursu pristiglo je preko 1100 radova iz 47 Eko-škola širom Srbije. Tema konkursa bila je „Život u eko-gradu” i učesnici konkursa su od upotrebljene Tetra Pak ambalaže predstavili svoje vizije održivih eko-gradova ili neke aspekte života u njemu.

Osnovna škola ,,Sveti Sava“ je na ovom konkursu imala svoje predstavnike, a kao najbolji izdvojili su se radovi učenika 3.razreda Leka Đorđević i Danica Ćirić čiji je mentor učiteljica Marija Nikolić i učenica 4.razreda Teodora Đorđević iz Velikog sela čiji je mentor učitelj Bratislav Kostić.

OŠ „Sveti Sava“ je jedna od deset škola koja je dobitnik sadnica za eko baštu  jer se istakle u online glasanju.

kreativnost sveti sava pirot

Nagradu je dobila i mentor sa najvećim brojem prijavljenih radova maja Karapandzić, nastavnica tehničkog obrazovanja.

Svečano uručenje nagrada, diploma, kao i zahvalnica školama koje su učestvovale u Eko – paket konkursu, biće održano u četvrtak, 26. maja, u IN hotelu u Beogradu.

 

 

 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker