Gradska hronika

Krajem meseca počinju radovi na uređenju vrtića Neven

Oko 13,5 miliona dinara biće uloženo za uređenje vrtića Neven, od čega 60% sredstava obezbeđuje Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju a 40% finansira se iz budžeta Grada. Projekat  uređenja ovog objekta predložen je navedenom Ministarstvu od strane Saveta za populacionu politiku grada Pirota. Krajem avgusta počeće radovi na uređenju unutrašnjosti vrtića a kasnije u septembru i ostali radovi na uređenju fasade i dvorišta.  

U okviru projekta koji je podržalo Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju  u vrtiću Neven će biti  pračktično realizovana četiri manja projekta, uređenje dvorišta vrtića, zamena dotrajale stolarije na toaletima i radnim sobama, readaptacija trijažne i izolacione sobe i uređenje fasade sa izolacijom.

“Realizcijom ovih projekata mi ćemo u velikoj meri poboljšati kvalitet uslova za boravak i igru dece i rad u vrtiću Neven. Prvenstveno ćemo poboljšati bezbednost dece  a zamenom stolarije i uređenjem fasade  energetska efikasnost objekta će biti znatno bolja” – ističe direktorka PU “Čika Jova Zmaj”, Olivera Vukovojac.

Direktorka posdeća da je pre nekoliko godina rekonstruisan  krov na ovom objektu  i ističe da je cilj i Predškolske ustanove i lokalne samouprave da se uslovi za boravak dece u objektima stalno poboljšavaju.

U vrtiću Neven ove godine upisano je 231 dete, zastupljeni su svi oblici rada, celodnevni, poludnevni i skraćeni boravak i  sve uzrastne grupe od jaslene  do polaska u školu.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker