Lokalna samouprava

Kostić na Blumberg televiziji o direktnim grinfild investicijama i značaju slobodnih zona

Izvršni direktor Slobodne zone Pirot dr Dragan Kostić je gostovao na svetskoj televiziji “Bloomberg” u Sofiji 16.08.2019. godine. “Bloomberg” ima oko 200 kancelarija širom sveta i jedna je od najvećih konsultantskih kuća na svetu koja se bavi ekonomskim analizama.

Povod gostovanja bilo je prvo mesto Srbije na listi “fDi intelligence”, Financial Times-a, kada je u pitanju indeks stranih direktnih greenfield investicija i značaj slobodnih zona Srbije za ostavrenje ovog uspeha.

Srbija je u studiji fDi Intelligence, odeljenja za podatke Financial Times-a, rangirana prva na listi indeksa stranih direktnih greenfield investicija 2019. godine. Ukupno 54% stranih direktnih investicija uloženo je u: automobilske komponente, hranu i duvan, tekstil i nekretnine.

U isto vreme fDi magazin, Financial Times-a, šest puta zaredom visoko je rangirao Slobodnu zonu Pirot, a 2018. godine proglasio je za najbolju u Evropi i treću na svetu zahvaljujući pogodnostima koje pruža investitorima, povoljne lokacije, direktne veze sa autoputem Koridora Xc i unapređenju komunikacione infrastructure.

“Povoljna investiciona klima, kojoj su doprinele i slobodne zone, rezultirala je najvišim rangiranjem Srbije na listi indeksa direktnih stranih investicija.” – Izjavio je dr Kostić.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker