Lokalna samouprava

Kostić: Saobraćajnica 1 izmešta teretni saobraćaj iz centra grada

 

U izgradnju Saobraćajnice 1, koja će povezivati Industrijsku četvrt i kompaniju Tigar tajers sa Koridorom 10 biće uloženo 44 miliona dinara, saobraćajnica će biti široka sedam metara, sa trotoarskim površinama i rasvetom, kazao je direktor Direkcije za izgradnju grada Branislav Kostić prilikom obilaska radova na izgradnji ove “žile kucavice” pirotske industrije.

dsc_9741_resize

-Reč je o veoma kompleksnom projektu, izvođač radova je AD “Drumovi”. Radiće se i rasveta, kišna i deo fekalne kanalizacije. Reč je o terenu koji je nekada korišćen kao deponija zbog čega je izuzetno težak za ovakav vid radova jer je potrebno čišćenje terena i sanaciju. Radi se u veoma teškim uslovima, ali se svakodnevno radi, ogromne količine materijala se ugrađuju i uklanjaju sa terena. Teretni saobraćaj će gotovo potpuno moći da se izmesti iz grada, što je veoma značajno-kazao je direktor Kostić i dodao da će saobraćajnica biti dužine 340 metara, a ostaće da se naredne godine uradi još oko 130 metara.

 

 

Ovaj izveštaj deo je projekta “Pirot – grad koji raste”, podržan je na konkursu za proizvodnju medijskih sadržaja Grada Pirot za 2017. godinu.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker