Gradska hronika

Kopanje ševara i završetak građevinskih radova u koritu Nišave

U saradnji Gradske uprave i Hidroelektrane Pirot, ovog vikenda radi se na čišćenju ševara u koritu reke Nišave. Radovi na postavljanju pragova u koritu reke biće završeni do kraja septembra, a degradirani deo Keja od Velikog mosta do Mosta ljubavi biće vraćen u prvobitno stanje, rekao je danas Pirotskim vestima, Bratislav Ćirić, pomoćnik gradonačelnika.

-Ove radove finansira Hidroelektrana Pirot kao društveno odgovorna kompanija, a na inicijativu Gradske uprave Pirot. Znamo svi da je bilo dosta problema i nerazumevanja između Srbija vode i Gradske uprave, oko radova koji se izvode na koritu i kosinama reke Nišave, ali smo te probeleme prevazišli, gde smo njihove ljude ubedili koliko nama Piroćancima znači Kej i kako mi brinemo o njemu. Verujem da ćemo isto u saradnji sa HE Pirot očistiti korito i od Velikog mosta do Gazele. Što se tiče radova na postavljanju pragova, na našu intervenciju, svedoci smo da su se radovi ubrzali i nadamo se da će do kraja septembra, početkom oktobra sve biti završeno, a nakon toga da će izvođač nakon završenih radova vratiti teren u prvobitno stanje – izjavio je danas Bratislav Ćirić.

Inače, održavanje reke Nišave, kao i sam Kej je u ingerenciji Republike, tačnije JP “Srbija vode” i Vodoprivrednog centra Južna Morava. S obzirom da su Nišava i Kej simboli našeg grada, održavanje i uređenje samoinicijativno je preuzeo  Grad Pirot, uz pomoć JP “Komunalac”, Sportskog centra Pirot i od skora, JP “Regionalna deponija Pirot”, što je doprinelo da Piroćanci i svi gosti, svakodnevno uživaju u uređenom i čistom Keju.

pirotskevesti.rs

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker