Sport

Košarkaška poslastica – Pirot dočekuje Čačak 94

Podmlađena košarkaška ekipa Pirota spremna je da se sutra, u subotu 20. novembra od 16 časova i 30 minuta u Hali “Kej”, svim snagama suprotstavi, lideru na tabeli Druge muške lige u košarci, Čačku 94. Utakmica od velikog značaja za Pirotski tim pa će podrška publike, koja iz kola u kolo dolazi u sve većem broju, biti veoma potrebna. Čačani su dosta pojačani, u njihovim redovima je i jedan od najboljih košarkaša KLS, Mladen Pantić, koji je dobro poznat pirotskim ljubiteljima košarke po briljantnim igrama koje je pružio u dresu pirotskog tima prošle sezone.

Veoma talentovani košarkaš Pirota, Pavle Stepanović, kaže da dolazi jedna veoma iskusna i kvalitetna ekipa, ali da on i njegovi saigrači očekuju pobedu.

“Idemo na pobedu, i pozvao bih navijače da dođu u što većem broju jer nam je njihova podrška izuzetno potrebna. U centarskoj liniji biće velike borbe, tu je Pantić najiskusniji igrač u ligi i čast je igrati protiv takvog košarkaša. Kod nas je fantastična atmosfera, trener, druženje sa saigračima, sve je super, moramo da igramo svoju igru, bez straha od rivala i nadam se pobedi” rekao je Pavle Stepanović.

Iskusni strateg i, pre svega, košarkaški pedagog, Zoran Milovanović, kaže da je njegova ekipa još uvek u formiranju, da je tek “načeta” sezona i rad koji je planiran, a ova utakmica je veliki izazov za njegov tim. Seća se poraz u Čačku, ali je to podneto sportski, muški, a sada je iza ekipe Pirota serija uzastopnih pobeda.

“Očekujem da sutra budemo mnogo bolji nego u prvom kolu protiv Čačka, da budemo na nivou igara koje smo pokazali u proteklih sedam, osam nedelja i da pokažemo naš kapacitet koji je evidentan, potentnost koju imamo, i napadačku i odbrambenu, i koju nadograđujemo i podižemo iz kola u kolo. Neće biti lako, to je iskusna ekipa, pojačana za ovo kolo sa još jednim igračem iz KLS-a, Matijom Popovićem, i sigurno su jači nego što su bili, ali smo i mi jači. Probaćemo da im pariramo trčanjem, skokom, znači nam podrška navijača i pozivam ih u što većem broju. Nadam se da ćemo pružiti dobru igru i očekujem povoljan rezultat”- rekao je Milovanović.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker