Sport

Košarkaška drama u Hali “Kej”, Vrščanke tek u produžetku do bodova

Druga ženska liga Srbije – košarka

Pirot: Hala “Kej” 19 časova

ŽKK “Gimnazijalac Tigar” 81 – 90 ŽKK “Vršac” d.o.o. (17-17, 21-18, 14-20, 23-20), (6-15)

ŽKK “Gimnazijalac Tigar” : Milica Mančić (K), Jovana Ignjatović, Bratislava Ignjatović, Jovana Petrović, Anastasija Madić, Anđela Gošić, Vanja Stojanović, Marija Marković, Valerija Ćirić, Staša Bunčić, Maja Stanojević, Jana Dinić.

Sam finiš utakmice. Nešto više od dva minuta do kraja. Gošće iz Vršca imaju, kako se čini, nedostižnih sedam poena prednosti. Dešava se ono što je malo ko očekivao, košarkašice “Gimnazijalca” uspevaju da čvrstom odbranom zaustave razigrane Vrščanke, favorita za plasman u viši rang takmičenja, i brzim, dobro organizovanim napadima anuliraju prednost. Da je bilo više sreće, nisu domaće košarkašice bile najpreciznije iz slobodnih bacanja, bodovi bi ostali u Pirotu.

Počeo je produžetak. Povećana opreznost na obe strane. Više od dva minuta bez pogodaka. A, onda je sve nade domaćih košarkašica srušila Sanja Dunđerski preciznim šutevima za tri poena. Primetan je bio i umor kod košarkašica Gimnazijalca. Utakmica u visokom ritmu i veoma teška. Borile su se za svaku loptu “Gimnazijalke”, ostavile su srce na terenu, ali završnica je pripala gošćama.

Valerja Ćirić, jedna od najboljih u ekipi “Gimnazijalca”, pre svega u odbrani, čestitala je protivniku na pobedi, i žali zbog pada koncentracije u odsudnim trenucima.

“Borile smo se do samog kraja, ali, eto, u nekim ključnim trenucima popustila je koncentracija, dozvolile smo neke prodore i trojke, i završilo se kako se završilo. Dale smo sve od sebe, iz utakmice u utakmicu pokazujemo sve više šta radimo na treninzima i mislim da ide sve bolje i bolje”- rekla je Valerija Ćirić.

 

Trener “Vršca”, Miroslav Kanjevac, kaže da je prezadovoljan pobedom protiv jedne ovakve ekipe kao što je “Gimnazijalac Tigar”. On ističe da je svoju ekipu maksimalno pripremao za Pirot, i da nimalo ne čudi što Piroćanke pobeđuju na strani, i to favorite za vrh tabele. Imao je samo reči hvale za borbenost i posvećenost igri Piroćanki, i da se u jednom trenutku zapitao da li je na parketu šest košarkašica Gimnazijalca, jer su pokrivale sve linije i fantastično se borile.

Vladica Ranđelov, trener pirotskih košarkašica, prezadovoljan je igrom svog tima bez obzira na poraz. Čestitao je i jednoj i drugoj ekipi na prikazanoj igri.

“Vrlo dinamična utakmica, sa mnogo preokreta, dramatičnih dešavanja. Mislim da smo celu utakmicu igrali dobro, što je nastavak sa prethodnih mečeva. Malo nam je nedostajalo iskustvo i neka mirnoća u napadu, pogotovo u produžetku prva dva-tri minuta. Da smo poveli sigurno bismo prelomili utakmicu u našu korist, ali ovo je najiskusnija ekipa u ligi. Njihova cela petorka je do prošle godine igrala u Prvoj ligi. Malo smo pali u odbrani, dozvolili smo njihovom najboljem šuteru, Sanji Dunđerski, da u produžetku pogodi otvorene šuteve. Bili smo sve vreme u igri, vodili smo, malo padali pa opet sustizali protivnika i mogu samo da čestitam mojim igračicama”

foto: Ilija Pejčić Lika

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker