Sport

Košarkašice Gimnazijalca uprkos nehumanim uslovima za igru savladale ekipu Svrljiga

Seniorke „Gimnazijalca“ su u subotu u Svrljigu odigrale utakmicu 12. kola Prve ženske Regionalne lige – Jug, gde su, kako kažu u pirotskom klubu, u nehumanim uslovima za igru,  u balon sali savladale istoimenu ekipu rezultatom 47:54.

Temperatura u sali je tokom cele utakmice bila tek nekoliko stepeni iznad NULE, iako po propozicijama takmičenja minimalna temperatura u sali za igru pre početka utakmice treba da bude minimum 16 stepeni celzijusa. Uprkos obećanju predstavnika domaćina da će biti grejanja u sali, to se nije desilo. Međutim to nije previše omelo košarkašice Gimnazijalca u nameri da zabeleže još jednu, rutinsku pobedu. Trener Vladica Ranđelov je u igru uvodio sve košarkašice koje su krenule na utakmicu, kako se ne bi „zaledile“ na klupi.
Najefikasnije u timu Gimnazijalca bile su Janja Marinković sa 17 i Milica Mančić sa 11 poena.

Seniorke Gimnazijalca u narednom kolu Prve ženske Regionalne lige jug gostuju ekipi Bagdala u Kruševcu, utakmica se igra u nedelju od 15 sati.

Kadetkinje „Gimnazijalac-Tigra“ tokom ove nedelje igraju dve utakmice. U vanrednom terminu Triglav ŽKLS naše kadetkinje dočekuju prvoplasiranu ekipu na tabeli, ekipu Crvene zvezde iz Beograda. Utakmica se u Hali Kej igra, u sredu 12.02.2020. godine sa početkom u 16.30 časova. Druga utakmica je na programu u nedelju od 16 sati kada kadetkinje Gimnazijalac-Tigra gostuju ekipi Ženske košarkaške akademije (ŽKA) u Novom Sadu.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker