Sport

Košarkašice Gimnazijalca savladale ekipu Loznice

Seniorke Gimnazijalca su u 3. kolu Super lige savladale drugoplasirani tim zapadne grupe, ekipu Loznice. Za ekipu Loznice na dvojnu registarciju nastupaju i dve košarkašice Crvene zvezde iz Beograda. Najefikasnija u ekipi Gimnazijalca bila je Staša Živković koja je postigla 18 poena, a poenima su je pratile Danijela Dimitrijević 17, Janja Marinković 13, Milica Mančić 11 i Marija Marković sa 10 poena. Odličnu partiju, pre svega u odbrani imala je i mlada košarkašica Nađa Đorđević (2002.god.) koja je imala 7 uhvaćenih lopti. Trener Vladica Ranđelov na ovoj utakmici zbog povrede nije mogao da računa na Anđelu Pavlović.

 Košarkašice Gimnazijalca su od početka utakmice krenule silovito u napad i odličnom odbranom u prvom poluvremenu zautavile napade Loznice. Rezultat na poluvremenu je bio 44:30 u našu korist. Do pada u igri tima došlo je samo u trećoj četvrtini koju su gošće dobile sa 16:24. Ali košarkašice su do kraja pokazale veću ženju da pobedu i na kraju slavile sa 77:64.

Košarkašice Gimnazijalca su imale odličan procenat šuta za 3 poena (6/12 – 50%) a takođe su dobro izvodile i slobodna bacanja (15/19 – 79%).

Pionirke Gimnazijalca (2003/04. godište) su u poslednjem kolu Kvalitetne lige izgubile u Srv rljigu od istoimene ekipe rezultatom 36:30. Najefikasnije u našem timu bile su Sara Mitov sa 10 i Jovana Ignjatović sa 8 poena. Pionirke su takmičenje završile na trećem mestu na tabeli sa skorom od 5 pobeda i 5 poraza.

Seniorke Gimnazijalca u 4. kolu dočekuju ekipu Ljubovije. Utakmica se u Hali Kej igra u subotu od 16 časova.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker