Sport

Košarkašice “Gimnazijalac Tigra” podržale kampanju protiv nasilja nad ženama

Seniorke Gimnazijalac Tigra su u subotu u Nišu zajedno sa košarkašicama Studenta podržale kampanju Sigurne kuće iz Niša u borbi protiv nasilja nad ženama pod nazivom – “TI SI BITNA”.
Ako znamo da je svaka druga žena preživela neki oblik nasilja, ako znamo za slučajeve u kojima žrtve izgube život od posledica nasilja, jasno je da nam treba široka društvena akcija da ovaj problem rešavamo. Da ne zatvaramo oči pred nasiljem!
Da nasilnike prijavljujemo!
Da javnost osvestimo o kakvoj je pošasti reč!
“PRIJAVI NASILjE – TI SI BITNA!”

Zatim je sa kombinovanom ekipom Studenta u hali Čair odigrana još jedna kontrolna utakmica pred start prvenstva. Bolje u ovom susretu bile su košarkašice Gimnazijalac Tigra koje su pobedile rezultatom 56:74 (20:26, 10:17, 11:12, 15:19). Tokom cele utakmice bolje su bile košarkašice Gimnazijalac Tigra, koje su uz dobru odbranu imale i odličnu realizaciju šuta na ovoj utakmici, naročito za tri poena (11 ubačenih trojki). Dobru partiju na ovoj utakmici pružile su Maja Stanojević, Jovana Ignjatović, Bratislava Ignjatović i Vera Đorđević.

Za Gimnazijalac Tigar na ovoj utakmici nastupale su Milica Mančić, Jovana Petrović, Marija Marković, Anastasija Madić, Vera Đorđević, Valerija Ćirić, Jovana Ignjatović, Bratislava Ignjatović, Maja Stanojević, Nađa Anđelković i Nađa Ivanov.

 

Prvenstvo u Drugoj ženskoj ligi Srbije počinje za vikend, a u prvom kolu košarkašice Gimnazijalac Tigra dočekuju ekipu Topolčanka iz Bačke Topole. Utakmica se u Hali Kej igra u nedelju 03.10.2021. sa početkom u 16.00 časova. Za sada je dozvoljeno prisustva publike do 30% kapaciteta hale u kojoj se utakmica igra, uz poštovanje svih epidemioloških mera (merenje temperature na ulazu, nošenje maski, držanje distance…).
Ukoliko dođe do promene odluke iz KSS-a, blagovremeno ćemo obavestiti javnost.

foto – saopštenje kluba

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker