Sport

Košarkaši počeli sa pripremama. Mirotić došao na prozivku i pružio podršku pirotskim košarkašima

Košarkaši “Pirota” počeli su sinoć pripreme za takmičarsku sezonu 2019/2020. Prvu prozivku u prisustvu dela uprave kluba obavio je trener Marko Spasić sa svojim saradnicima Zoranom Sotirovićem i Jovanom Spasićem. Na prvom treningu bilo je 11 igrača sa kojima je sastav ekipe za narednu sezonu uglavnom već definisan, dok će se par dilema na pozicijama 3 i 4 razrešavati u hodu u narednom periodu. Ono što je već sada sigurno jeste da će ekipu činiti provereni igrači koji su igrali za “Pirot” i koji će se pre svih svakako najviše dopasti vernoj pirotskoj publici. Konačni satav ekipe će trener Spasić objaviti nakon prelaznog roka početkom septembra kada će uprava postaviti ciljeve za novu takmičarsku sezonu.

Trenažni proces su otpočeli: Sanel Mukanović, Dušan Filipović, Nikola Đonlić, Martin Matović, Borko Đorđević, Strahinja Stanković, Vladimir Stefanović, Dimitrije Đorđević i juniori Vuk Vasić, Ognjen Ignjatović i Vukašin Radenković. Miodrag Stojanović Skansi je zbog poslovnih obaveza propustio ovaj trening ali će on sigurno biti član ekipe u svojoj sedamnaestoj sezoni za redom.

Prvi trening su ispratili mnogi pirotski mediji a svoje prve izjave u dresu novog-starog kluba dali su Borko Đorđević, Dušan Filipović i Nikola Đonlić. Nakon toga su se prvotimci fotografisali u majicama koje je klubu darivao kafić “Passage Family”.

Posebnu podršku Košarkaškom klubu “Pirot” je svojim prisustvom prvom treningu pružio novi as “Barselone” Nikola Mirotić. Naš takoreći sugrađanin je zahvaljujući našem članu Upravnog odbora Mohamedu Mohsinu prvi put došao u sportsku halu Kej, koja mu se svidela i u kojoj se, pored kratkog druženja i fotografisanja sa prvotimcima, upoznao sa sastavom ekipe trenera Marka Spasića, poželevši mu dobru sezonu. Sa istim porukama i željama je i KK”Pirot” ispratio novog Karijevog igrača u Barselonu.

U prvenstvo Druge lige Srbije KK”Pirot” ulazi sedmi put za redom, što je apsolutni klupski rekord na ovom nivou takmičenja. Prvenstvo počinje 5. oktobra 2019.g. dok će se plan prijateljskih utakmica objaviti krajem avgusta. Za sada se zna da će početkom septembra “Pirot” gostovati jednoj Bugarskoj ekipi, potom igrati turnir “Milan Milošević Mica” u Nišu 14. i 15. septembra 2019.g. i konačno u drugoj polovini septembra organizovati treći po redu turnir “Zvonko i Bane”.

O terminima prijateljskih utakmica KK”Pirot” će blagovremeno obavestiti simpatizere kluba i medije.

Izvor: kkpirot.com

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker