Sport

Košarkaši pišu nove stranice istorije pirotskog sporta – počeli sa pripremama za elitni rang takmičenja

Košarkaši Pirota večeras su prozivkom počeli sa pripremama za takmičenje u KLS u košarci. Ljubitelji košarke u Pirotu uživaće, sasvim je sigurno, u vrhunskoj košarci tokom predstojeće sezone, KK Pirot sprema pojačanja a jedno od verovatno najznačajnijih je Lazar Rašić, koji je sportski direktor kluba, ali će, po rečima trenera Marka Spasića, ove sezone ponovo zaigrati i predstavljati veliko pojačanje pirotskog kluba.

-Okosnica ekipe je iz prošle godine, a sigurno je da će biti i nekoliko pojačanja, tu pre svega mislim na Lazara Rašića i Bogdan Dragović iz Banovaca. Lazar Rašić se vraća na teren da pomogne u Prvoj ligi, a biće i još pojačanja, ima još dosta vremena do početka lige i za nova pojačanja. Bitno je da smo krenuli da radimo sa “kosturom” ekipe, a u hodu ćemo se pojačati sa još nekoliko igrača, u skladu sa potrebama-kazao je trener Spasić novinarima.

Predsednik kluba Dušan Dimitrijević kazao je da mu je veliko zadovoljstvo što će ljubitelji košarke uživati u vrhunskoj košarci s obzirom da će KK Pirot nastupati u rangu koji u Pirotu do sada nije igran.

-Spremićemo se što je moguće bolje za sezonu, sve ide lestvicu više. Proverene snage su sa nama, u pregovorima smo sa igračima koji već imaju iskustva u KLS ligi. Sa Đonlićem je dogovorena saradnja, sa Pendićem smo u završnim pregovorima-kazao je predsednik Dimitrijević i dodao da sledi i postavljanje novih koševa koji treba da stignu narednih dana, a biće urađeno i “šminkanje” hale Kej u skladu sa zahtevima elitnog ranga takmičenja.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker