Sport

Košarkaši Pirota dočekuju Metalac, izuzetno važna utakmica u nastavku prvenstva

U nastavku prvenstva Košarkaške lige Srbije košarkaši Pirota sutra od 18 časova dočekuju ekipu Metalca. Dobro poznat protivnik domaćim košarkašima i prema svemu sudeći treba očekivati kvalitetnu i dosta tešku utakmicu. Košarkašima Pirota pobeda je vrlo važna kako bi postepeno počeli da krče sebi put ka gornjem delu tabele i obezbede opstanak u društvu najboljih.

Mladi košarkaš Pirota, Đukan Đukanović, kaže da je atmosfera u ekipi dobra i da očekuje pobedu uz maksimalno zalaganje svakog pojedinca.

“Nadam se da sutra možemo do pobede, mada nam dolazi jedna dobra mlada ekipa koja igra sa dosta energije. Igramo na domaćem terenu, ali očekuje nas teška utakmica. Mislim da smo iskusniji tim i očekujem da ćemo se od prvog minuta svi maksimalno angažovati i uz takav pristup i maksimalnu koncentraciju doći do pobede. Dobra je atmosfera u Klubu i među nama igračima. Ponekad, kada se dogode neki neočekivani porazi dolazi do pomanjkanja samopouzdanja, ali ipak pred nama je polusezona, petnaest utakmica, i ako sutra trijumfujemo popravili bismo svoje šanse za opstanak, jer ova ekipa ima kvalitet”- izjavio je Đukanović.

Šef stručnog štaba Košarkaša Pirota, Filip Socek, kaže da dobro poznaje ekipu Metalca i njihovog trenera, i zato smatra da će to biti teška utakmica. Od svojih igrača očekuje maksimalno zalaganje i, normalno, nada se pobedi.

“Šta god da se desi u subotu, a nadamo se pobedi, treba da nam je kratko pamćenje. U trenutku kada sudija odsvira kraj već treba da razmišljamo o treningu u ponedeljak i narednom treningu pa o utakmici koja predstoji. Tako treba da se ponašamo i ja to očekujem od mojih košarkaša. A, kad izađeš na tu utakmicu za koju si se spremao treba dati svoj maksimum i da se ne bojiš za konačan ishod. Analizirali smo prethodni period, mada na treningu nismo uspeli da odradimo sve što smo planirali, jer su nas povrede omele u tome. Đorđević je i dalje povređen, pod znakom pitanja je Pantić koji je juče odradio prvi trening, Mukanović je isto propustio nekoliko treninga, ali tako je to u sportu, igrači koji su tu oni su za nas najbolji”- kaže Socek.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker