Sport

Košarkaši krenuli sa pripremama za predstojeću sezonu, predstavljena pojačanja

Trener Marko Spasić i predsednik Dušan Dimitrijević sinoć su izvršili prozivku igrača pred novu sezonu Druge muške košarkaške lige Srbije u košarci. Odlični plej Đonlić je napustio KK Pirot, ali među novajlijama ima mladih igrača sa američkih koledža, igrača koji su igrali u Nemačkoj pa će uz nekoliko iskusnijih pojačanja KK Pirot imati kvalitetnu ekipu koja će predstavljati odličan spoj mladosti i iskustva. 

Nemanja Mitić – novi centar KK Pirota došao je iz Leskovca, ima veliko iskustvo a u Pirot dolazi sa velikim ambicijama.

-Nadamo se dobrim igrama, bitno je da nam je dobar zdravstveni bilten a sve ostalo će doći samo po sebi-kazao je Mitić.

Strahinja Stanković je ponikao u Pirotu, zatim igrao u Nišu i Nemačkoj ali se vratio u Pirot kako bi pomogao timu u kome je naučio prve košarkaške korake.

-U Nemačkoj se više rad zasniva na atletskoj spremi, ovde na timskoj igri. Moje ambicije su da polako uđem u seniorsku košarku i očekujem da će biti dobra sezona-kazao je Stanković.

Trener Spasić kazao je da će stručni štab ostati isti. Pored njega i Zoran Sotirović će voditi košarkaški deo, Milan Stavel će biti zadužen za kondicione pripreme.

Predsednik kluba Dušan Dimitrijević kazao je da će igrači imati maksimalnu podršku uprave kluba.

-Nažalost, neki igrači su otišli, pre svih Đonlić, naš plej koji je dobio finansijsku ponudu koju nismo mogli da ispratimo. Bez obzira, mi ćemo se potruditi da pored ovih mladih igrača imamo još nekoliko iskusnih igrača koji bi zajedno činili jedan dobar sastav-kazao je predsednik Dimitrijević.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker