Gradska hronika

Korisnici slobodnih zona traže jednostavnije carinske procedure

Svi korisnici usluga slobodnih zona u Srbiji, preko Grupacije slobodnih zona, asocijacije koja okuplja sve slobodne zone, zatražiće od Ministarstva finansija da im se pojednostave carinske procedure u slobodnim zonama, javlja agencija Tanjug.

Korisnici usluga slobodnih zona u Srbiji, preko Grupacije slobodnih zona, asocijacije koja okuplja sve slobodne zone, zatražiće od Ministarstva finansija da im se pojednostave carinske procedure u slobodnim zonama, izjavio je danas Tanjugu predsednik Grupacije slobodnih zona Srbije i direktor Slobodne zone Pirot dr Dragan Kostić.

 “Zahtevi naših korisnika se odnose na pojednostavljenje carinskih procedura i papirologije koja je u ovom trenutku prilično obimna a može da se pojednostavi kako bi se našim korisnicima olakšalo poslovanje sa inostranstvom”, kazao je Kostić i dodao da će ovaj zahtev korisnika slobodnih zona biti upućen Upravi carine i Ministarstvu finansija.

U okviru slobodne zone korisnici su oslobođeni plaćanja carine i PDV-a i mnogih drugih dažbina što poslovanje u okviru zone čini i do 25 posto jeftinije nego obično.

U Slobodnoj zoni Pirot trenutno se realizuje jedna od najznačajnijih investicija u Srbiji -izgradnja novih pogona francuskog i svetskog gumarskog giganta “Mišelina” koji investira preko 200 miliona evra, što će obezbediti posao za preko 500 ljudi.

Izvor:Agencija Tanjug

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker