Gradska hronika

Korigovana cena parkinga, u ekstra i prvoj zoni bez promena

Grad Pirot raspolaže sa preko 1.200 obeleženih i uređenih parking mesta i sva su uvedena u sistem naplate parkiranja. Cena parkiranja nije korigovana od 2018. do 2022. godine. Tokom prošle godine uređeno je nekoliko novih parkinga, uglavnom u najužem centru grada, u ulicama Predraga Boškovića, Branka Radičevića, Save Kovačevića, Knjaza Miloša. Da bi bilo dovoljno mesta za motorizovane učesnike u saobraćaju važno je da se izbegne dugo zadržavanje na parkingu kaže, načelnik za urbanizam, stambeno komunalne poslove i građevinarstvo, Bojan Pešić. To je bio i jedan od razloga što su usledile korekcije cene parkinga, sem u ekstra i crvenoj zoni koje su ostale na istom nivou.

“Ekstra i crvenu zonu nismo dirali, a ostale stavke su korigovane za nekih 12,5 posto naviše. Intencija nije samo puko povećanje cena već je ideja i “Komunalca” i lokalne samouprave da destimulišemo dugotrajno zadržavanje korisnika usluga, pogotovo u administrativno – poslovnom delu grada, jer je težnja da se parking mesta što više koriste, jednostavno rečeno da nemamo dugotrajno zadržavanje na dnevnom nivou, već da ovom politikom omogućimo prostor za više korisnika. Mi nemamo rigorozno povećanje cena, ali ovo je pokušaj da što više parking mesta bude na raspolaganju ljudima” – izjavio je Pešić.

Prema cenovniku za ekstra zonu je 50 dinara po započetom satu, a za crvenu, ili prvu zonu, je 45 dinara, to su stavke koje nisu menjane, dok je zelena zona korigovana i sada je parking čas povećan od 30 na 35 dinara.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker