Lokalna samouprava

Koridori Srbije nastavljaju sanaciju puteva, počeli radovi u Rsovcima

Krajem prošle godine Preduzeće “Koridori Srbije” saniralo je nekoliko putnih pravaca na teritoriji grada Pirota u skladu sa ugovorom koji je potpisalo sa gradskom upravom. Novim asfaltom presvučen je put u dužini od 10 kilometara od Sukova do Trnskih odorovaca, oko tri kilometra od Sadikovog bunara do sela Blato, deo puta u selu Rsovci kod Manastira Sveti Ilija, asfaltiran je put od Sopotske petlje do ulaska u Pirot. Nedavno je završena izgradnja Sopotske petlje, mada još uvek nije puštena u saobraćaj, u planu je da se asfaltira put od Malog mosta do Kamenoloma “Kitka”, u dužini od 6 kilometara, i od Slavinje do Izatovaca. Pomoćnik gradonačelnika Pirota, Vidojko Panajotović, kaže da su ovih dana počeli planirani radovi na putu kroz selo Rsovci.

asfaltiranje sukovo
DCIM100MEDIADJI_0078.JPG

“Dobra saradnja grada Pirota sa Koridorima Srbije se nastavlja. Ovih dana počeli su radovi u Rsovcima, u samom selu. Prošle godine Koridori su asfaltirali nešto više od dva kilometra prema Manastiru “Sveti Ilija”, a sada se radi u selu. Kompletno je uklonjen stari asfalt sa ovog dela puta koji je bio u jako lošem stanju, verovatno najgora deonica regionalnog puta R 221. Počeli su radovi na istom putu R 221 od Slavinje prema Buljev Dolu gde nije bilo asfalta. Prošle godine su završeni svi pripremni radovi koje je realizovalo Preduzeće Drumovi A i D. Očekujem da se nastave radovi na ovom putnom pravcu jer je reč o važnom putu koji spaja Dimitrovgrad, preko Visočke Ržane, Rsovaca, Pirota, Temske , Knjaževca do Kruševca. Ako sve ovo završimo, uz planirane investicije iz budžeta grada, a sigurno ćemo završiti, onda možemo biti zadovoljni”- rekao je Panajotović.

Panajotović je dodao da na teritoriji Pirota, sa najrazuđenojim putnom mrežom od blizu 350 kilometara, svega 26 kilometara lokalnih puteva nije asfaltirano. U planu gradske uprave je da u skorije vreme i preostali putevi budu pod asfaltom, bez obzira na broj stanovnika u selima.

 

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker