Gradska hronika

Korak po korak do početka rekonstrukcije zelene pijace – Projektno tehnička dokumentacija u završnoj fazi

Jedna od kapitalnih investicija koju Gradska uprava Pirota nastoji da realizuje u bliskoj budućnosti jeste rekonstrukcija zelene pijace. Izrada projekta poverena je Zavodu za zaštitu spomenika kulture u Nišu i u završnoj je fazi. Deo projekta je u nadležnosti Javnog preduzeća za planiranje i uređivanje građevinskog zemljišta Pirot, koji se odnosi na parterno uređenje hidrotehničke instalacije. Na ovaj način stekli bi se uslovi da projekat prođe tehničku kontrolu i dobije građevinsku dozvolu, kaže, pomoćnik gradonačelnika Pirota, Bojan Ranđelović.

U međuvremenu, kroz projekat se rešava pitanje elektroenergetskih instalacija, jer okolni prostor pored pijace nema adekvatnu rasvetu, kaže Ranđelović.

“Projektom će biti predviđeno posebno osvetljenje za samu zelenu pijacu ispod krovne nadstrešnice, a sadašnja rasveta će se ukloniti. Mi kao Gradska uprava već početkom iduće godine, kroz projekat elektroenergetskih instalacija, sagledaćemo okolne ulice kako bi dobile adekvatno osvetljenje. Kada obezbedimo novac istovremeno ćemo rekonstruisati Zelenu pijacu, sa svim pratećim objektima i sadržajima, i rešavamo pitanje rasvete okolnih ulica. Početak radova će zavisiti od vrednosti celokupnih poslova, a to ćemo znati kada projekat dobije građevinsku dozvolu, ali u svakom slučaju rekonstrukcija zelene pijace je posao koji Gradska uprava nastoji da realizuje u bliskoj budućnosti” – rekao je Ranđelović.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker