Lokalna samouprava

“Korak napred” – projekat koji za cilj ima ekonomsko osnaživanje žena i preduzetnica – početnica u biznisu

Gradu Pirotu odobrena su sredstva za realizaciju projekta „Korak napred“ u okviru javnog poziva programa Swiss PRO za podršku lokalnim samourpavama u osnaživanju mehanizma za rodnu ravnopravnost. Projekat je fokusiran na unapredjenje položaja žena u lokalnoj zajednici a ima za cilj ekonomsko osnaživanje  nezaposlenih žena kao i preduzetnica koje su početnice u biznisu.

Skrinšot – YT kanal Regionalne TV Pirot

U cilju  prezentovanja projekta i upoznavanje javnosti  sa planiranim aktivnostima, održana je konferenciju za medije na kojoj su govorile menadžer projekta Marija Đošić i predsednica lokalnog parlamenta dr Milena Dimitrijević.

Po rečima Marije Đošić, u narednih tri meseca biće održano šest kurseva iz preduzetništva, počev od počev od osnova preduzetništva i svega što je potrebno za pokretanje biznisa, zatim obuke o radnom angažovanju, kao i obuke o tome kako obezbediti početni kapital odnosno izvore finansiranja-kazala je Đošićeva i dodala da će u okviru obuka biti reči i o marketingu i promotivnim aktivnostima.

Predsednica Gradskog parlametnta i Komisije za rodnu ravnopravnost dr Milena Dimitrijević kazala je same žene mogu najbolje da se izbore za prava žena.

-Pozivam sve naše sugrađanke da se jave i apliciraju na ovaj poziv u što većem broju-kazala je dr Dimitrijević.

Sve dodatne informacije o konkursu mogu se dobiti u Kancelariji za lokalni ekonomski razvoj Grada Pirota.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker