Sport

Kontrolne utakmice ŽKK Gimnazijalac

Seniorke Ženskog košarkaškog kluba Gimnazijalac su ovog vikenda u hali Kej, u okviru priprema za novu takmičarsku sezonu, odigrale dve kontrolne utakmice sa ekipom ŽKK Duga iz Šapca, članom Druge ženske lige Srbije.zkk-pirot

Na obe utakmice prikazana je ujednačena igra obeju ekipa, a borba je bila neizvesna do samog kraja utakmica. U prvoj utakmici bolje su bile gošće iz Šapca koje su pobedile rezultatom 48:58 (26:30), dok su u drugoj utakmici slavile naše košarkašice rezultatom 76:74 (39:37).
Sve košarkašice našeg tima su pružile odličnu igru, naročito u drugoj utakmici.
Trener Vladica Ranđelov je u obe utakmice pružio priliku i igračicama mlađih kategorija koje će nastupati i za seniorski tim.

A juče su i obe pionirske selekcije odigrale kontrolne utakmice u Beloj Palanci protiv ekipe Mladost Vesna. Bila je ovo dobra prilika da treneri Milan Krstić i Natalija Pejčić isprobaju sve ono što su vežbali tokom leta.

U narednom periodu planirano je odigravanje još par kontrolnih utakmica: gostovanje ekipi Slavija iz Sofije u Bugarskoj, utakmica sa prvoligaškom ekipom Student u Nišu i uzvratna poseta Šapcu, gde bi se takođe odigrale dve utakmice.

Osim seniorki, ove jeseni ŽKK Gimnazijalac će u takmičenju mlađih kategorija imati četiri selekcije: juniorke, dve ekipe pionirki i selekcija mlađih pionirki.
Takmičenje u Drugoj ženska ligi Srbije počinje početkom oktobra, dok mlađe kategorije sa borbom za bodove startuju krajem oktobra.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker