Politika

Konstituisano Povereništvo Srpske napredne stranke u Pirotu

U septembru prošle godine načelnica Pirotskog upravnog okruga, Dragana Tončić, imenovana je za poverenika Opštinskog odbora Srpske napredne stranke u Pirotu. Za sve to vreme Povereništvo u Pirotu radilo je prema planu, i realizovalo je niz akcija od društvenog značaja. Juče je konstituisano Povereništvo SNS-a u Pirotu i na njegovom čelu je i dalje Dragana Tončić. Pored ukazane časti, poverenja i zadovoljstva da se obavlja ova funkcija to je i velika obaveza, ocenila je gospođa Tončić. 

“U tom vremenskom periodu, od dobijanja rešenja kojim sam imenovana za poverenika, mi smo veoma aktivno radili. Pandemija je i dalje aktuelna, ne gubi na snazi, ljudski životi su nam na prvom mestu, i uvek sam razmišljala da moramo da obezbedimo sve uslove kad se okupljamo, da članstvo bude bezbedno. Okupljanje u stranačkim prostorijama je bilo dozirano, ali smo odgovarali na sve zadatke koji su bili pred nama i koji su nam iz Izvršnog odbora delegirani.

Juče je zvanično i konstituisano Povereništvo. Imali smo svečanu radnu sednicu u prisustvu našeg koordinatora, Bojana Bajagića, za Pirotski i Nišavski upravni okrug. Konstituisanjem Povereništva iz članstva smo odredili koordinatore saveta. Imamo 19 saveta koji obuhvataju svu problematiku vezanu za nesmetano funkcionisanje jednog sistema. Koordinatori će u narednom periodu formirati svoje savete koji će imati od 5 do 11 čalanova, u zavisnosti od forme Saveta. Imamo Uniju žena, Uniju mladih i Uniju penzionera. Oni nemaju ograničenja u formiranju članstva, što masovnija Unija to je kvalitetniji i produktivniji rad. Postavljeni su i poverenici mesnih odbora, kako na nivou grada, tako i sela. U ovom slučaju imamo kompletno Povereništvo. Izabrani su sekretar Stranke i dva pomoćnika koji će koordinirati rad mesnih odbora Tijabara i Pazar. To je jedna dobra infrastruktura koja je , nadam se, postavljena na čvrste noge”- izjavila je Dragana Tončić.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker