Srbija

Konstituisana Skupština Srbije

Danas je konstituisana Skupština Srbije u kojoj će po drugi put zaredom, narodna poslanica biti Olja Petrović, iz Srpske napredne stranke. Kandidat SNS-a za predsednika parlamenta je dr Vladimir Orlić. Kako je Petrovićeva kazala Pirotskim vestima, velika je čast i odgovornost što je po drugi put izabrana za narodnog poslanika. 

Nakon konstituisanja Skupštine, šef poslaničke grupe Srpske napredne stranke u Skupštini Srbije Milenko Jovanov je rekao da se svi članovi SNS nadaju da će Aleksandar Vučić ostati na čelu stranke i da su snimali spotove zato što su ponosni na svog predsednika, a istakao je i da je po Ustavu dozvoljeno da Vučić ostane na čelu SNS-a. Naglasio je da ne zna nikoga ko bi racionalnije i energičnije mogao da se bori za stranku i Srbiju, za sve građane i da će mu biti drago ako predsednik razmisli o tome da ostane na čelu SNS-a, posebno imajući u vidu situaciju u svetu.

“Potreban nam je snažan lider koji zna da vodi zemlju kroz razna iskušenja, koji je pokazao da zna da brine o našem srpskom narodu i da sigurno zna da nas sve vodi bez oštećenja kroz uzburkane vode”, rekao je Jovanov.

-Čast je i velika odgovornost što sam po drugi put izabrana za narodnog poslanika, kao kandidat Srpske napredne stranke, na listi Aleksandar Vučić – Zajedno možemo sve. Nastavićemo da branimo državu, zastupamo stranačke interesa i borimo se za još bolji život svih naših građana-kazala je za Pirotske vesti Petrovićeva. Olja Petrović je po prvi put postala narodna poslanica avgusta 2020. godine, tokom svog prvog mandata bila je članica Odbora za ustavna pitanja i zakonodastvo i Odbora za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu, ujedno i zamenica Odbora za zaštitu životne sredine.

Osim Olje Petrović, iz Pirota će u skupštinskim klupama sedeti još jedna Piroćanka – Milinka Nikolić, kojoj je ovo prvi poslanički mandat a koja je postala narodni poslanik sa liste “Moramo – zajedno”. 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker