Lokalna samouprava

Konstituisan Opštinski savet roditelja u Pirotu

Opštinski savet roditelja u Pirotu konstituisan je sredinom decembra, u skladu sa Zakonom o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja, koji je nedavno stupio na snagu. Ovo radno telo čine predstavnici roditelja svake škole i predškolske ustanove i formirano je sa ciljem većeg učešća roditelja u oblasti unapređenja obrazovanja, vaspitanja i bezbednosti dece, odnosno učenika.

foto ilustracija Aleksandar Ćirić

Koordinator rada OSR Pirot je, rukovodilac Aktiva direktora osnovnih škola, Tugomir Cvetković, a predsednica OSR Biljana Marinkov.

Prva radna sednica OSR Pirot, na kojoj će biti donet Godišnji plan rada biće održana u sredu 27.12.2017., sa početkom u 18h, u OŠ “Vuk Karadžić”.

Imajući u vidu učestalost vršnjačkog nasilja Opštinski saveti će posebnu pažnju obratiti na prevenciju nasilja kao prioritetnu u svom planu i definisati aktivnosti u skladu sa potrebama lokalne zajednice. Druga značajna tema u skladu sa potrebama dece i roditelja, a ujedno u skladu i sa aktivnostima koje sprovodi nadležno ministarstvo, biće pitanje zdrave ishrane dece i učenika, obzirom da brojna istraživanja u oblasti zdravlja dece i mladih upozoravaju na problem u ishrani učenika i neophodnosti promena loših navika.

 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker