Lokalna samouprava

Konkursi za stručnu praksu, lokalne javne radove, sapozapošljavanje…

Putem brojnih programa zapošljavanja koje realizuje Gradska uprava Pirot, obezbediće se posao za više od stotinu mladih i nezaposlenih Piroćanaca. Prvi konkursi raspisuju se već februara, a sledi i novi poziv za lokalne javne radove. Za brojne mere zapošljavanja iz gradskog budžeta svake godine izdvaja se sve više novca, a ove godine za pomenute namene izdvojeno je preko 15 miliona dinara.

Već 11. februara biće objavljen konkurs za stručnu praksu, koji će trajati mesec dana, a početak obavljanja stručne prakse planiran je za početak aprila. 

 

Ovom merom biće obuhvaćeno 15 visokoškolaca iz Pirota koji će biti angažovani na period od 12 meseci uz mesečnu naknadu od 20.000 dinara. Takođe, obezbediće se posao za pet osoba sa višom školskom spremom na period od devet meseci uz mesečnu naknadu od 18.000 dinara, kao i za pet osoba sa srednjom stručnom spremom koji će biti angažovani na šest meseci uz naknadu od 16.000 dinara. Za ove mere zapošljavanja iz gradskog budžeta izdvojeno je 5.8 miliona dinara.

Konkurs za lokalne javne radove, putem koga se takođe svake godine obezbeđuje posao za veliki broj nezaposlnih osoba biće raspisan 18. februara. Konkurs će biti otvoren mesec dana, a budžet za lokalne javne radove je 4.5 miliona dinara. Početak realizacije projekata planiran je za početak aprila meseca.

 

Krajem februara, tačnije 25. februara, biće raspisan konkurs za dodelu stipendija za samozapošljavanje. Konkurs će, kao i svi ostali, trajati mesec dana, a biće dodeljeno ukupno 20 subvencija u iznosu od po 160.000 dinara, uz obavezu poslodavca da najmanje 12 meseci održava svoj biznis i bude radno angažovan.  Ukupan budžet za ovaj program je 3.2 miliona dinara.

Početkom marta, tačnije 4. marta, biće raspisan i konkurs za dodelu subvencija poslodavcima za zapošljavanje teže zapošljivih lica.

Biće dodeljeno 10 subvencija od po 150.000 dinara, uz obavezu poslodavca da s osobom iz pomenute kategorije zaključi ugovor o radu na neodređeno vreme i da najmanje 12 meseci ne raskida ugovor sa licem. Ukupan budžet za ovaj program je 1.5 miliona dinara.

 

 

 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker