Salon knjiga i grafika

Konkurs za kratku priču Doma kulture prerastao u najjači konkurs tog tipa u zemlji

Danas su na Salonu knjiga i grafike uručene i nagrade za najbolje priče na Konkursu za kratku priču Doma kulture. Član žirija i jedan od trenutno najpopularnijih srpskih pisaca – Dejan Stojiljković kazao je da je na ovogodišnji konkurs pristiglo rekordnih 253 priče i dodao da je konkurs u Pirotu poslednjih godina prerastao u verovatno najkvalitetniji konkurs tog tipa u zemlji. 

Goran Gocić uručio nagradu Aleksandru M. Arsenijeviću

Prvu nagradu na konkursu dobio je Aleksandar M. Arsenijević za priču “Lament za šeolsku srnu”. Drugu nagradu Tanja Milutinović za priču “Proleće”, a trećenagrađena je priča “Proleće” autora Milane Grbić. Nagradu je prvoplasiranom autoru uručio poznati srpski književnik, takođe član žirija, Goran Gocić.

Dejan Stojiljković, koji je inače poznat domaćoj ali i svetskoj javnosti po scenariju za izuzetno popularnu seriju “Senke nad Balkanom”, kazao je da je primetan trend sve većeg broja priča koje pristižu na konkurs, a koje su pisane na lokalnim dijalektima, najviše na pirotskom, ali i niškom i drugim. Jedna od njih je i nagrađena, istakao je Stojiljković.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker