Lokalna samouprava

Konkurs za gradske studentske stipendije u toku

U zadnjih deset godina iz gradskog budžeta za studentske stipendije i jednokratne novčane pomoći studentima izdvojeno je preko 45 miliona dinara, kazala je Pirotskim vestima pomoćnica gradonačelnika za vanprivredu Milica Golubović.

Po njenim rečima, trenutno je u toku novi konkurs za studentske stipendije koje će dobiti 11 novih studenata, dok će 23 studenta nastaviti da prima ranijih godina odobrene stipendije, a krajem januara biće objavljen konkurs i za jednokratnu novčanu pomoć studentima.

-Ove godine je povećan iznos kada je reč o jednokratnoj novčanoj pomoći studentima pa će umesto planiranih dva miliona, biti podeljeno preko 3.2 miliona dinara. Konkurs za jednokratnu novčanu pomoć biće rasposan krajem januara pa apelujemo na studente da konkurišu na konkurse Grada Pirota namenjenim studentima-kazala je Golubovićeva i dodala da će za studentske stipendije ove godine biti izdvojeno preko tri miliona dinara.

U poslednjih deset godina gradsku stipendiju dobilo je 165 studenata, iznos stipendije je 9.000 dinara mesečno i isplaćuje se u deset mesečnih rata tokom godine pa je ukupan iznos stipendije na godišnjem nivou po studentu 90.000 dinara.

Konkurs za gradske studentske stipendije je u toku i rok za prijavu je 20. januar 2022. godine. Sve neophodne detalje mogu se naći na sajtu Grada Pirota

Ove godine Grad Pirot će stipendirati studente koji se školuju za deficitarna zanimanja – diplomirane matematičare, informatičare, građevinske inžinjere, inženjere geodezije, doktore medicine. 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker