Lokalna samouprava

Konkurs za dodelu studentskih stipendija do 20. januara – I ove godine iz budžeta Pirota značajna sredstva za vanprivredne aktivnosti

Svake godine grad Pirot iz svog budžeta izdvaja značajna finansijska sredstva za konkurse koji se realizuju preko Odeljenja za vanprivredu. Trenutno je aktuelan konkurs za stipendiranje studenata za školsku 2021/22. godinu za deficitarnih zanimanja i stipendiranje studenata iz porodica korisnika novčane socijalne pomoći. Konkurs je otvoren do 20. januara i dostupan je na sajtu grada Pirota.

gradska izborna komisija grad pirot

Kada je reč o stipendiranju studenata, Ljiljana Panajotović, savetnik u Odeljenju za vanprivredu kaže da je ove godine u planu stipendiranje 11 studenata deficitarnih zanimanja. Prema evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje deficitarna zanimanja, za koja se školuju studenti ove godine, su diplomirani matematičar, informatičar, inženjer građevinarstva, inženjer geodezije i doktor medicine. Ona je istakla da se nastavlja sa stipendiranjem dvadeset troje studenata koji su ranije ostvarili ovo pravo, a od ove godine biće još jedanaest. Stpendija iznosi 9.000 dinara mesečno i isplaćuje se u 10 mesečnih rata. U ove svrhe, zajedno sa konkursom za jednokratnu pomoć studentima i stručnjacima izdvojeno je 6 miliona 200 hiljada dinara iz budžeta grada. Do kraja januara biće raspisan i konkurs za dodelu jednokratne novčane pomoći studentima i stručnjacima sa teritorije grada Pirota.

“U toku je i konkurs za finansiranje i sufinansiranje projekata od javnog interesa koje realizuju udruženja građana sredstvima iz budžeta grada. Konkurs je otvoren za realizaciju projekata iz različitih oblasti u kontinuitetu do 30. novembra 2022. godine i na sajtu je grada. Iznos namenjenih sredstava je 7 miliona 850 hiljada dinara. Od 2007. godine, kada je prvi put raspisan, podržana su 442 pojekta značajnim sredstvima, gotovo 73 miliona dinara. Takođe, do 30 novembra otvoren je i konkurs za finansiranje i sufinansiranje projekata koje realizuju udruženja građana u oblasti zaštite zdravlja, i za ovaj konkurs namenjeno je 500 hiljada dinara” – izjavila je Panajotovićeva.

Ona je dodala da se za rad i realizaciju Lokalnog akcionog plana za decu krajem meseca očekuje raspisivanje konkursa. Za te namene biće izdvojena sredstva u iznosu od 2,5 miliona dinara.

 

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker