Lokalna samouprava

Konkurs Helpa za podršku u opremi za započinjanje ili proširivanje mikro i malih biznisa, uslužnih i zanatskih delatnosti

U okviru programa „Inkluzija i ekonomsko osnaživanje na Zapadnom Balkanu“ koji se realizuje uz finansijsku podršku nemačkog Saveznog ministarstva za spoljne poslove  uz finansijsko učešće  gradova i opština gde se projekat realizuje, među kojima je i Pirot, u toku je prijavljivanje zainteresovanih za podršku u opremi za započinjanje ili proširivanje mikro i malih biznisa, uslužnih i zanatskih delatnosti.  Projekat realizuje organizacija Help u saradnji  sa gradovima Pirot, Leskovac i Lazarevac. Konkurs za Pirot je otvoren do 20. maja a mogu da se prijave sva zainteresovana lica sa prebivalištem u navedenim  gradovima i opštinama.

Ove godine će u  Pirotu  biti podržano najmanje 25 biznisa odnosno ideja  za započinjanje ili razvoj poslovnih delatnosti. Podrška uključuje:  Donaciju u opremi i/ili materijalu prosečne vrednosti u iznosu od 3.000,00 evra; Organizaciju poslovnih i stručnih obuka prema potrebama korisnika;  Praćenje podržanih mikro biznisa.Prednost će imati kandidati kod kojih tražena oprema u većem procentu utiče na energetsku efikasnost, zaštitu životne sredine, smanjenje štetnih uticaja na životnu sredinu, ekološku proizvodnju I reciklažu. Prednost će takođe imati žene, osobe sa invaliditetom i ostale socijalno ugrožene grupe.

Za upite iz Pirota i Leskovca kontaktirati: Help Nis, ul. Obrenovićeva 36/2, 18000 Niš, 018-25 28 22, [email protected] ili putem kontakt forme na Helpovom veb-sajtu: www.help-serbia.org.rs .

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker