Gradska hronika

Konferencija – „Podeli znanje – škole u akciji”

U okviru projekta Unapređivanje kvaliteta obrazovnog sistema Republike Srbije kroz unapređivanje efektivnosti sistema spoljašnjeg vrednovanja rada škola i razvoj horizontalnog učenja između škola (SHARE), održatna je Koferencija u ponedeljak, 29. januara u Beogradu u hotelu Tulip Inn.Na konferenciji su učestvovali i ministar prosvete Mladen Šarčević, direktor Unicefa za Srbiju g. Mišel Sen Lo, Branislav Ranđelović direktor Zavoda za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja, Jasminka Čekić Marković direktorka Centra za obrazovne politike, Hana Grainger Klemson iz Evropske komisije, Vesna Nedeljković pomoćnica ministra za osnovno i srednje obrazovanje i Zlatko Grušanović direktor ZUOVa.

 Na koferenciju su pozvani i Rančić Marjan direktor OŠ „ Sveti Sava“ iz Pirota i Irena Mančić koordinatorka školskog razvojnog tima kao predstavnici jedne od deset izabranih škola za drugi ciklus SHARE projekta. SHARE projekat predstavlja transformativan, brzo primenjiv, ekonomičan i održiv mehanizam za unapređenje kvaliteta obrazovanja u školama širom Srbije.
Projekat sprovode Zavod za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja, Centar za Obrazovne politike i  UNICEF, kroz partnersku saradnju i uz podršku Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. Cilj projekta je unapređivanje kvaliteta obrazovnog sistema Republike Srbije kroz unapređivanje efektivnosti sistema spoljašnjeg vrednovanja rada škola i razvoj horizontalnog učenja

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker