Lokalna samouprava

Konferencija o prekograničnoj saradnji održana u Pirotu

Danas je u Svečanoj sali Gradske uprave održana konferencija o prekograničnoj saradnji kojoj su osim predstavnika Grada Pirota i Evroregiona Nišava prisustvovale i delegacije iz Skandinavije i Bugarske.

Domaćin inostranim delegacijama bio je gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić. On je kazao da Grad Pirot ulaže mnogo napora kada je o prekograničnoj saradnji reč a sa ciljem da se što je moguće više sredstava iz evropskih fondova dobije za realizaciju važnih infrastrukturnih projekata u našem gradu.

Erik Hagen, menadžer pograničnog regiona Švedska-Norveška kazao je da je Evroregion Nišava veoma poznat u evropskim krugovima zbog učešća na konferencijama širom Evrope, a cilj ove posete je da članovi delegacija vide kako se prekogranična saradnja realizuje u ovim krajevima.

Kopredsednik Evroregiona Nišava Vladica Tošić kazao je da će Evropska unija u narednom periodu još veći značaj dati regionalnoj saradnji. 

-Za prostor Zapadnog Balkana predviđeno je 14.5 milijardi evra kroz različite projekte prekogranične i transnacionalne saradnje-kazao je Tošić za Regionalnu TV Pirot.

Osim Tošića u aktivnostima Evropregiona Nišava aktivno učestvuju i Vidojko Panajotović, koji je koordinator Evroregiona Nišava i Milan Popović, član UO ove važne organizacije. 

video – Regionalna TV Pirot

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker