Kultura

Koncert učenika Muzičke škole povodom Svetskog dana muzike

Tradicionalni koncert učenika Muzičke škole povodom Svetskog dana muzike održan je na Maloj sceni u dvorištu Istorijskog arhiva u Pirotu. Učenici i nastavnici izveli su dela Baha, Mocarta, Šumana, Čajkovskog i drugih poznatih kompozitora.  Publika je uživala u preko trideset kompozicija koje su izveli solisti na klaviru, gitari i harmonici, orkestar violina, dueti i  hor.

Svetski dan muzike, 21. jun, obeležava se širom sveta koncertima koji se održavaju na trgovima, ulicama u parkovima. Koncert učenika OMŠ „Dr Dragutin Gostuški“ do sada je uvek bio na trgu ispred Doma kulture a ove godine prvi put se održava na Maloj sceni u dvorištu Istorijskog arhiva.

Raznovrstan program,  prilagođen ukusima publike. Učenici i nastavnici izveli su na svojim instrumentima dela kompozitora različitih epoha. „Muzikom putujemo kroz svet i na ovaj način svet dovodimo u Pirot“ poručila je  direktorka OMŠ „Dr Dragutin Gostuški“, Marija Mijalković.

Đurađ Lazarević, predstavio se kompozicijom Alegro na gitari. On kaže da mu je gitara omiljeni instrument  i da se upravo zbog gitare upisao u Muzičku školu dok je Mila Antić  muzičku školu upisala zbog harmonike. Ona je izvela na harmonici kompoziciju Ruske narodne igre.

Direktorka škole kaže da su ovakvi koncerti prilika da se promoviše muzika ali i sama škola. Prijemni ispit je završen u Babušnici i Dimitrovgradu  gde je bilo veliko interesovanje učenika a u Pirotu je polaganje prijemnog ispita za upis novih učenika u četvrtak, 22. juna od 16 sati. Prema rečima direkrorke škole zainteresovani kandidati mogu da se prijave  u prepodnevnim satima.

Foto: Vladan Ristić

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker