Kultura

Koncert mladih: Muzičko – poetsko veče studenata akademija muzičke umetnosti

U organizaciji Doma kulture u Pirotu održan je koncert klasične muzike studenata akademija muzičke umetnosti pod nazivom Koncert mladih. Doduše, ovo je bilo muzičko – poetsko veče, s obzirom da su studenti upotpunili program kazivanjem stihova mladih književnih stvaralaca, a u holu Doma kulture bile su izložene i fotografije Alekse Novovića pod nazivom “Segmenti života”.

U ime studenata izvođača prisutnim gledaocima obratila se Jovana Ćirić, Piroćanka, koja studira u Štipu, u Severnoj Makedoniji, na Muzičkoj akademiji Univerziteta Goce Delčev. Ona je rekla da je repertoar raznovrstan – od Baha do Bramsa. Posebno je istakla izvođenje autorskog dela njene kolegenice, Anastasije Koković, koja studira komponovanje, a reč je o kompoziciji “Smaragd” za klavir i perkusije. Mlada pijanistikinja kaže da studenti muzičari, pijanisti, stalno traže priliku da nastupaju i Pirot je bio prirodan izbor, s obzirom da je ona iz Pirota.

Stihove Valentine Baktijarević, Maše Seničić, Kristine Milosavljević i drugih mladih autora kazivala je Milica Spasić iz Doma kulture u Pirotu.

Dela klasične muzike izvodile su Jovana Ćirić, Nina Dragićević, Anastasija Koković i Aleksandra Zdraveva.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker