Kultura

Koncert kao lek – Novogodišnji koncert Muzičke škole u Pirotu napunio salu Doma kulture

U prepunoj sali Doma kulture u Pirotu održan je tradicionalni Novogodišnji koncert učenika Osnovne muzičke škole “Dr Dragutin Gostuški” Pirot. Nastupili su učenici svih odseka – klavir, harmonika, violina i gitara kao i školski hor i orkestar. Koncert je bio i humanitarnog karaktera pa su posetioci, za koje je ulaz bio besplatan, ostavljali novčane priloge u obeleženu kutiju na ulazu u salu. 

Prisutne je na početku pozdravila direktorka Muzičke škole, Marija Mijalković, ukratko ukazujući na rezultate koje je Škola postigla tokom godine.

“Kao najznačajnije po čemu ćemo pamtiti 2021. godinu jeste po velikom broju đaka, ukupno ih je 189 ove godine, povećanju broja zaposlenih, skoro 60 osvojenih nagrada na takmičenjima i vredne donacije. Zahvaljujemo, pre svega, lokalnoj samoupravi koja podržava rad Škole i izlazi u susret našim potrebama. Zahvalni smo Ministarstvu pravde uz čiju pomoć ćemo, nakon 19 godina rada, dobiti polukoncertni klavir. Zahvaljujemo i opštinama Dimitrovgrad i Babušnica koje na svoj način podržavaju naš rad” – rekla je Mijalkovićeva.

Takođe, zahvalila je Domu kulture i Narodnom pozorištu na saradnji kao i medijima. Roditeljima i prijateljima Škole i svim posetiocima zahvalila je zbog toga što cene obrazovanje i umetnost, a pogotovo na pokazanoj humanosti da se novčanim prilozima pomogne lečenje malog Mihajla i profesorke Nevene Živić Minčić.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker