Kultura

Koncert Hora Doma kulture – “U nebo, visoko”

Posle više od godinu dana, zbog epidemiološke situacije izazvane korona virusom, Hor Doma kulture održaće ove subote, 3. jula, od 19 časova svoj prvi celovečernji koncert, u ambijentu srednjevekovne Tvrđave “Kale”, pod nazivom “U nebo, visoko”. Kako je Pirotskim vestima rekla dirigentica, Anita Nikolić, sa radom se postepeno počelo krajem februara, u ograničenim uslovima, uz pridržavanje svih propisanih mera. Pevalo se pod maskama, po grupama, sa nemogućnošću da se održavaju zajedničke probe svih članova. Ali, sve je to prevaziđeno, Hor je u odličnoj formi i sa velikom željom očekuje sutrašnji nastup pred svojom vernom publikom.

“Uspeli smo da dostignemo željenu formu i voleli bismo da u bude što više ljudi. Na repertoaru će biti duhovna muzika, biće narodnih pesama, onih pesama koje su posvećene našoj istoriji i tradiciji. Takođe, pripremili smo ruske kompozicije, što narodne što duhovne, imaćemo i umetničke obrade narodnih pesama. Što se tiče solista Hora publici će se predstaviti Maja Veljković, Irena Milošević, Aleksandar Pejčić i Nemanja Pešić”- kaže Anita Nikolić.

Sa gospođom Nikolić razgovarali smo neposredno pre probe koja se održavala na “Kaleu”, u ambijentu održavanja koncerta. Posvećenost radu, gotovo profesionalna, zadivljuje. Nikolićeva je dodala da su se članovi Hora uželeli nastupa, jer muzika je nešto posebno.

“Sa muzikom se rađamo, sa muzikom živimo, u muzici tražimo utehu kada su teški trenuci, uz muziku se radujemo, a samo izvođenje muzike je jedan uzvišen čin koji je u ovom periodu jako nedostajao svim članovima. Raspoloženje među mojim članovima je izuzetno i sa nestrpljenjem očekujemo koncert. Zaista, pravo je uživanje videti ih ovako nasmejane i vedre, i vidite čak i po ovoj vrućini sa kakvim entuzijazmom dolaze na probu i koliko vredno i marljivo rade na savladavanju repertoara”- izjavila je, dirigentica, Anita Nikolić.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker