Kultura

Koncert Bisere Veljković u Pirotu

U ponedeljak 25. juna u okviru Koncertne sezone u sali Doma kulture održaće se koncert poznate pijanistkinje Bisere Veljković. Koncert počinje u 19:30, a program koncerta je sledeći:

 

  • Bach Busoni Coral g- moll
  • Beethoven Rondo op.51 no.1
  • Schubert sonata op.120

 

Allegro moderato
Andante
Allegro

 

  • Chopin Nokturno op. Posth
  • Brahms Intermezzo op.118 no 2
  • Brahms Rapsodija op. 79 no.1

 

Biografija Bisere Veljković

Bisera Veljković, rođena u Sarajevu, gde je stekla svoje osnovno muzičko obrazovanje. Studije klavira započinje kod prof. Jovanke Arandjelović i prof. Dragoslava Aćimovića. Diplomirala je na Fakultetu umetnosti u Prištini u klasi prof. Dragoslava Aćimovića, u čijoj klasi je i magistrirala.
Za vreme studija usavršavala se na majstorskim kursevima, seminarima i predavanjima kod prof. N. Štarkmana, A. Valdme, D. Katunca i učestvovala na više manifestacija kao istaknuti student. Posle studija nastavlja muzičku delatnost koja se ogleda u više održanih celovečernjih solističkih koncerata širom Srbije, a sa podjednakim uspehom je nastupala i kao kamerni muzičar u zemlji i inostranstvu.
Trenutno je stalni član: klavirskog trija “Perla”, sa kojima aktivno koncertira; kvarteta pijanistkinja “D-Art” sa kojima je imala zapažen nastup u Zadužbini Ilije M. Kolarca, uz snimljen CD; dua “Melodica Serbica” i kamernog ansambla “Blis” premijerno izvodeći klavirski kvintet “Pastrmku” F. Šuberta.
Kao solista i kamerni muzičar, nastupala je više puta na svim većim muzičkim festivalima: NIMUS-u, LEDAMUS-u, IHS. Sa kamernim orkestrom ‘‘Amoroso” solistički nastupila na NIMUS-u izvodeći klavirski koncert J.S.Baha. Sarađivala je sa dirigentima: dr Suzanom Kostić, mr Radetom Pejčićem i mr Zoranom Stanisavljevićem. U trogodišnjem mandatu obavljala dužnost šefa Katedre za komplementarni klavir.
Kao pedagog ima zapažene rezultate i mnogobrojne nagrade svojih studenata.
Od 2003. radi na Fakultetu umetnosti u Nišu za predmet – komplementarni klavir.

 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker