Lokalna samouprava

Komunalac: Stigla nova auto-čistilica!

Uprkos brojnim izazovima, Komunalac proteklu godinu završio sa značajnom dobiti!

JP Komunalac je 2023. godinu, osim brojnim danonoćnim intervencijama na čišćenju puteva od snega i leda, započeo je i značajnim investicijama. Danas je stigla nova auto-čistilica, što je i najveća investicija u ovoj godini za Komunalac.

-Vrednost investicije je 100.000 evra, odnosno 12 miliona dinara sa PDV-om. To nam je bila velika investicija da bismo održali nivo higijene. Imamo dve čistilice, ovo je treća. Radi se o skupoj mašini koja bi trebalo da menja 24 radnika, shodno specifikacijama proizvođača. Mi te čistilice imamo više od deceniju i stvarno nam dosta pomažu u poslu-kazao je direktor Tolić.

On je dodao da prvi podaci o poslovanju ovog preduzeća u prošloj godini daju osnova za zadovoljstvo.

-Iskazali smo dobil od preko 32 miliona dinara. Važno je reći da ta brojka uključuje i donacije koje smo dobili koje se prikazuju knjigovodstveno kao prihod. Bez donacija, dobit bi bila negde oko 4-5 miliona dinara, što je potpuno zadovoljavajuće. Iza nas je još jedna teška godina, post-kovid godina, sa inflacijom, rastom cena nakon početka rata u Ukrajini. Ipak, ja sam potpuno zadovoljan kako smo se izborili sa brojnim izazovima tokom prošle godine-kazao je Tolić.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker