Lokalna samouprava

Kompletno sređivanje Keja biće završeno za dve do tri nedelje

Povodom obeležavanja stogodišnjice Keja preduzimaju se brojne aktivnosti kako bi ovaj deo grada, koji važi za jedna od najlepših u Srbiji, postao još lepši i još uređeniji. U naredne dve do tri nedelje biće završeni radovi na urenju infrastrukture na Keju, kao i kompletno sređivanje drvoreda.

Gradski većnik, Bojan Ranđelović, kaže da su radnici Komunalca  već orezali drveće sa desne strane od Golemog mosta do Drugog ringa  uzvodno  a narednih dana biće orezane grane i sa leve strane Keja.

Ofarbane  su i zamenjene  polomljene  korpe za otpatke. Radilo se i na uređenju kaldrme odnosno pešačke staze  na Keju, zamenjene su polomljene i dotrajale kocke od Golemog mosta do Drugog ringa.

Ranđelović je najavio veliku akciju “Očistimo svet, očistimo naš Kej”  koja će biti organizovana sredinom septembra kao deo globalne akcije.  “U akciji “Očistimo svet, očistimo naš Kej” će pored radnika Komunalca učestvovati deca, predstavnici Gradske uprave i volonteri. Biće ofarbane klupe i očišćena desna strana Keja uzvodno  od Drugog ringa prema Poljskoj Ržani  i na taj način ćemo dati doprinos ovoj globalnoj akciji a ujedno i doprineti da naš Kej bude još lepši povodom jubileja” – kaže Ranđelović.

Istovremeno sa ovim poslovima obavljaju se pripreme i pravi predračun za  farbanje metalne ograde na mostu Gazela. Ograda će biti ofarbana i na mostu na  Drugom ringu kao i betonski delovi ovog mosta.

Po završetku svih  ovih aktivnosti na uređenju infrastrukture, za dve do tri nedelje dobićemo novu još lepšu sliku Keja, rekao je gradski većnik Bojan Ranđelović.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker