Gradska hronika

Kompanija Tigar AD jedan od najvećih srpskih izvoznika u skandinavske zemlje

Generalni direktor kompanije Tigar a.d. Vladimir Ilić učesnik je konferencije “Nordic countries week 2018” koja je otvorena danas u Privrodnoj komori Srbije na kojoj će se sastati privrednici Srbije sa privrednicima Švedske, Finske i Danske. Kompanija Tigar a.d. najveći je izvoznik iz Srbije za Finsku na osnovu proizvodnje brenda “Nokian” za kompaniju Berner i obuće specijalne namene za finsku vojsku.

Osnovno tržište kompanije Tigar a.d. je EU, a sa proizvodnim portfoliom obuće Tigar je  prisutan na svim kontinentima, gledajući asortiman proizvoda  i značaj strateških kupaca. Generalni direktor Vladimir Ilić rekao je da za Brener iz Finske, kompanija Tigar proizvodi brand Nokian, u okviru koga prema asortimanu se izdvajaju radne, leasure, lovačke i dečije čizme,

“Osim toga za našu kompaniju od velikog značaja su tenderi za specijalnu obuću namenjenu Finskoj i Švedskoj armiji. Moram da naglasim da smo u 2018 godini već realizovali tender za Finsku armiju, 15.000 pari specijalnih čizama vrednost blizu 700.000 eur, i da smo isti  tender već dobili i za 2020 godinu. Poslednja informacija firme Berner je dobijen tender za Švedsku armiju u 2019 godini koji ce se realizovati i proizvoditi u nasoj kompaniji”, rekao je direktor Ilić.

Kontinuirana realizacija kompanije Tigar sa ovim finskim kupcem kreće se od 2.500.000 – 3.500.000 miliona eur godišnje, ili od 110.000 – 140.000 pari obuće u zavisnosti od asortimana i složenosti proizvodnog programa. Sam brend je prisutan u celoj Evropi a prodaje se i u USA, Kanadi i Japanu.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker