Kompanija Tigar AD druga u Evropi – treća na svetu u proizvodnji i izvozu gumene obuće

Prema zvanično objavljenim podacima kompanija Tigar a.d. zauzima treće mesto u svetu, a drugo u Evropi u domenu proizvođača-izvoznika gumene obuće. U ovoj kategoriji, od kompanije Tigar iz Srbije, bolje su rangirani samo proizvođači iz Kine i Francuske.

Direktor Ilić/foto Aleksandar Ćirić/pirotskevesti.rs

Prema rečima Vladimira Ilića, generalnog direktora kompanije, ukupan izvoz koji je Tigar realizovao u 2018. godini, vrednosno iznosi 9.232.000 eura, odnosno 550.000 pari obuće u grupaciji pod nazivom „rubber boots hand made“ Izvoz koji koji čini 70% u ukupnoj realizaciji kompanije, u odnosu na 2017. godinu povećan je za 35 %.

Direktor Vladimir Ilić sa ponosom ističe da je ovakav rang kompanije na svetskom nivou dokaz da komapnija Tigar sigurnim korakom osvaja ne samo evropsko već i svetsko tržište, a da vešte ruke pirotskih majstora prave visoko kvalitetnu čizmu u kojoj se korača u celom svetu.


Kompanija Tigar sa proizvodnim asortimanom radne, lovačke, modne, dečije obuće i obuće specijalne namene drugi je proizvođač-izvoznik u Evropi, posle Francuske koja ima fabrike i proizvodnju prestižnih brendova „Aigle“ i „Etche“.
Kao posebno važno direktor Ilić ističe da realizacija fabrike obuće u segmentu izvoza jasno pokazuje promenu strukture proizvodnje, strateško usmerenje ka skupljim proizvodima i izvoznu orjentisanost kompanije.
Ovakvom rangu kompanije i ekspanziji na svetskom tržištu doprinela je izrada visoko kvalitetne obuće specijalne namene za armije skandinavskih zemalja, izrada zaštitne obuće koja se izvozi u Hong Kong za tamošnje vatrogasce, Poljsku i kanadsko tržište, kao i izrada visoko kvalitetne gumene obuće za lovce i rudare širom Evrope
Prema rečima direktora Ilića, prosečna izvozna cena po paru obuće Tigrove fabrike iznosi oko 17 eura, odnosno 19.5 eura u Evropskoj uniji. Poređenja radi, Kina kao ubedljivo prvi proizvođač-izvoznik u svetu ima prosečnu prodajnu cenu po paru od 5.86 eura.
.
Prilog: tabela​Tigar a.d.

Morate biti ulogovani da biste komentarisali. Login

Ostavite komentar