Sport

Komisija Prve lige vršila inspekciju stadiona Radničkog pred početak takmičenja. Teren bez zamerke, uslovi SUPERLIGAŠKI

Stadion pirotskog Radničkog danas je uspešno prošao ispekciju Komisije prve lige koja pred početak prvenstva vrši pregled i utvrđuje da li sportski objekti klubova prvoligaša zadovoljavaju sve stroge kriterijume za prvoligaški nivo takmičenja. Inspekcija je, kako je Pirotskim vestima kazao generalni sekretar Radničkog Dragan Janković, trajača čitava četiri sata, a osim predstavnika Radničkog prisustvovao je i direktor Agencije za obezbeđenje “Armada”, koja će u predstojećoj sezoni obezbeđivati sve utakmice Radničkog. Janković je kazao da je Komisija imala veoma pozitivan utisak nakon inspekcije uz konstataciju da su uslovi, ali i sam proces kontrole, bolje odrađeni nego na mnogim superligaškim terenima. 

-Komisija za licenciranje stadiona, sigurnost i bezbednost Prve lige Srbije dala je dozvolu za takmičenje u Prvoj ligi. Stadion u potpunosti ispunjava tražene uslove u infrastrukturnom, bezbednosnom i svakom drugom pogledu. Inspekcija je trajala četiri sata, Komisija je obavila kontrolu svih segmenata i delova stadiona od parkinga, svlačionica, prostorija za sudije, goste, do pomoćnih terena za eventualno zagrevanje ekipa pred utakmice. Posebna pažnja Komisije se odnosila na bezbednost posetilaca na utakmici te sam ja u to ime od strane Sportskog centra i Elpromont firme uspeo da obezbedim neophodne ateste za ispravnost elektroinstalacija i uzemljenja, gromobranske instalacije, PPZ instalacije, atest za ispravnost sedišta i protivpožarnih aparata. Takođe, FK Radnički je za novu sezonu u saradnji sa Dunav osiguranjem obezbedio polise osiguranja za sve igrače i stručni štab. Sportski centar je obezbedio polisu osiguranja sa sam objekat i prvi put je FK Radnički zaključio polisu osiguranja za posetioce na stadionu tako da je svaki gledalac sa kupljenom kartom osiguran za sve vreme provedeno na stadionu kod Dunav osiguranja. Izvršena je kontrola prilaznih puteva i parkinga, svih kapija i mesta za prodaju karata. Komisija je izrazila veliko zadovoljstvo pripremljenošću zapadne tirbine sa posebnim ulazima za gledaoce i posebnim VIP ložama i ložama za medije, posebno i platforme za snimanje utakmica a za potrebe medija, koja je po oceni članova Komisije na veoma visokom nivou-kaže Janković i dodaje:

-Komisija je izrazila zadovoljstvo i opremljenošću kontrolne sobe, sobe za doping kontrolu, kao i medicinskog bloka u okviru svlačionice prvog tima. Kontrolna soba je vrhunski nadzor gde sede pripadnici agencije za fizičko-tehničko obezbeđenje, pripadnici policije i dežurni javni tužilac. Dobili smo savet, zbog uslova na stadionu da se u narednom periodu uvede i video nadzor na Gradskom stadionu. Takođe, Komisija je izrazila zadovoljstvo obezbeđenim posebnim delom tribina za gostujuće navijače koji u potpunosti obezbeđuje boravak i prilaz bez kontakta sa domaćim navijačima. Takođe su izuzetno zadovoljni sistemom veze i komunikacija na stadionu. Zadovoljni su i pripremljenošću oznaka za prilaz i pravac kretanja. Armada sekjuriti je dostavila  i detaljni plan preventivnog delovanja i plan evakuacija u slučaju nepogoda i nereda na stadionu, takođe i kompletnu dokumentaciju vezanu za njihove dozvole za rad, kadrovsku i tehničku sprenost da obezbedi utakmice sa od 20 do 100 ljudi u zavisnosti od stepena rizika utakmice. Utisak komisije je da je FK Radnički izuzetno ozbiljno pripremio teren za prvoligaške mečeve i sve preduzeo za doček komisije i pripremu stadiona pred početak prvenstva. Konstatovali su da od mnogih superligaša nisu dobili ovako dobro pripremljenu dokumentaciju i organizovanu kontrolu terena. Čak su poželeli Radničkom da što pre postane deo superligaške zajednice-kaže Janković, koji je član više sličnih komisija FSRIS-a sa velikim izgledima da u narednom periodu slične važne funkcije bude imao i u FSS-u.

 

 

 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker