In memoriam

Komemoracija Dejanu Tošiću

Danas je u prostorijama dopisništva RTS-a u Pirotu održana komemoracija povodom smrti snimatelja pirotskog dopisništva RTS-a Dejana Tošića.

Od Dejana su se oprostile brojne kolege, porodica i prijatelji. Urednica pirotskog dopisništva RTS-a Maja Mijalković istakla je da će Dejan Tošić, koji je bio jedan od najtalentovanijih snimatelja RTS-a, zauvek ostati upamćen kao vrsni profesionalac koji je svetu svojim snimcima otkrio Pirot.

komemoracija dejan tošić (1)

Otkrio ga je na najkreativniji način. Njegovo oko videlo je ono što mnogi za celi život u ovom gradu nisu primetili. Maestralno je portretisao ljude. Hvatao je trenutke u kojima se oblikuje čitav njihov život. Njegovi pejzaži bili su televizijsko slikarstvo-kazala je Mijalkovićeva. Tošić je u RTS-u radio 23 godine. Preminuo je nakon kraće i teške bolesti u 49. godini.

komemoracija dejan tošić (2)

Dejan Tošić je sahranjen danas na Tijabarskom groblju u Pirotu.

Slične vesti

Jedan komentar

  1. Bozidar Djukic Bole Potresla me je ova vest. Tih, miran, skoro neopažen, uljudan, kulturan, veliki umetnik kojii je kroz objektiv kamere video što mnogi ne vide, a to je talenat. Šteta, velika šteta, jer dobri ljudi odlaze eto tako tiho, da nikoga ne uznemire. Laka ti zemlja Deki.

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker