Kultura

Komedijom “Ži mi ti” fenomenalni Dragan Boža Marjanović otvorio Reviju predstava malih formi u Pirotu

Smehom do suza otvorena je 12. Revija predstava malih formi u Narodnom pozorištu u Pirotu. Naime, Revija je otvorena komedijom – monodramom “Ži mi ti” ( Roki 6) u izvođenju, pirotskoj publici dobro poznatog glumca, Dragana Bože Marjanovića, prema tekstu Branislava Markovića. U komediji, koja je nedavno nastala, Marjanović, na sebi svojstven način, ubedljivo, dopadljivo i sigurno vodi gledaoca kroz avanture Rokija koji je u poseti svom bratu u Americi. Tom prilikom susreće se sa mnogim poznatim ličnostima iz svetskog džet seta i tada nastaju peripetije i komične situacije koje Marjanović maestralno interpretira i sve vreme drži pažnju publike.

Publika je na najbolji mogući način uzvraćala, burnim aplauzima i smehom, na sve što joj Dragan Boža Marjanović, ovaj vrstan glumac, daje. Publika i Marjanović su jedno, granice između scene i publike nema, kao da su sjedinjene.  Glumac sebe daje do te mere da naprosto uživa u onome što govori i pruža, iskreno, kao da i sam veruje u svoju priču. Publika to prepoznaje i uzvraća aplauzima. Marjanović kaže da ovaj komad možda nema neku posebnu umetničku vrednost, ali jedan od svojih osnovnih zadataka – da nasmeje publiku, a ljudi su to i činili, od srca, najiskrenije se smejali, je ostvaren.

Večeras je na repertoaru komedija “Neka bude šta bude” (samo da je muško) prema tekstu i režiji Vladana Savića. Igraju Sandra Bugarski, glumica Beogradskog dramskog pozorišta i Vladan Savić iz Pozorišta na Terazijama.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker