Kultura

Komedija “Neka bude šta bude”( samo da je muško) napunila salu Narodnog pozorišta

Druge večeri Revije predstava malih formi, koja se 12. put održava u Pirotu u organizaciji Narodnog pozorišta, odigrana je predstava Neka bude šta bude ( samo da je muško). Reč je o komediji, duodrami u kojoj su nastupili poznati beogradski glumci, Sandra Bugarski i Vladan Savić, koji je i napisao tekst i režirao komad.

Predstava je prožeta brojnim prepirkama supružnika koji nešto duže pokušavaju da dobiju dete i obezbede sebi potomstvo. Kroz ovu priču, nimalo naivnu, dobar deo publike sigurno nalazi sebe, bar u nekim najsitnijim detaljima. Komad obiluje humorom koji publika prihvata, nagrađuje aplauzima, ali u jednom trenutku sledi kratak obrt, uz jedan ozbiljan dramski momenat, kada je publika “sleđena” i ne zna da li da se smeje, ili ne, jednostavno tajac. Sve se završava srećno i veselo uz plač bebe.

Prvi utisak glumca Pozorišta na terazijama, Vladana Savića, jeste da je prezadovoljan abijentom i punom salom. Inače, temom braka se često bavi, a ovog puta to je učinio kroz komediju u sjajnoj saradnji sa svojom kolegenicom Sandrom Bugarski.

Sandra Bugarski, glumica Beogradskog dramskog pozorišta, kaže da se ova predstava često igra i da nailazi na dobar prijem publike. Tema je aktuelna i teška, ali igra se u slavu života, porodice i dece. Ona voli predstave sa srećnim krajem, a to upravo donosi komad koji je izveden pred pirotskom publikom.

Večeras je na repertoaru predstava Crveni šešir, nastala na osnovu istinite priče o dvema poznatim srpskim glumicama. Igraju Mina Lazarević i Nada Blam.

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker