Lokalna samouprava

Kolegijum direktora javnih preduzeća održan u Regionalnoj deponiji Pirot

Danas je kolegijum direktora javnih preduzeća sa gradonačelnikom Vladanom Vasićem, koji se održava svakog utorka u Gradskoj upravi, održan po prvi put u Regionalnoj deponiji. Na ovom kolegijumu je bilo reči o funkcionisanju lokalnih javnih preduzeća, komunalnim problemima i rešenjima, investicijama i drugim važnim temama. Nakon kolegijuma direktori javnih preduzeća obišli su postrojenja Regionalne deponije Pirot. 

-Uobičajena praksa godinama unazad je da utorkom imamo kolegijum sa direktorima javnih preduzeća. U poslednjih nekoliko kolegijuma uključili smo i novog načelnika Gradske uprave. Ovi kolegijumi služe da napravimo presek u poslednjih godinu dana, da napravimo planove za narednu nedelju ali i da napravimo koordinaciju izmedju javnih preduzeća kada je reč o realizaciji investicija, s obzirom da su nadležnosti preduzeća isprepletane pa je važno da se investicije realizuju koordinano-kazao je gradonačelnik Vasić.

Direktor Regionalne deponije Pirot Nebojša Ivanov istakao je da se završava druga faza linije za sekundarnu separaciju otpada.

-U toku je priprema i očekuje se raspisivanje javne nabavke za treću fazu, čija je predračuna vrednost 130 miliona sa PDV-om i naša obaveza je da do 31.12. 2021. pustimo u probni rad liniju za sekundarnu separaciju.Za nas je značajno i da vrlo intenzivno radimo na realizaciji projekta “Reciklirajmo za Pirot”, radimo PET ambalažu, pripremamo i reciklažu kartonske ambalaže, partneri smo i na projektu zamene javne rasvete, primamo stare svetiljke, recikliraju se, tako da je i to dobar primer. Takođe, mi tretiramo sav otpad koji nastaje rekonstrukcijom Opšte bolnice, mi ga primamo, recikliramo i imamo obavezu da od prihoda ostvarenih na taj način u dogovoru sa rukovodstvom bolnice doniramo aparat koji je neophodan za funkcionisanje bolnice, a koji trenutno nedostaje-kazao je direktor Ivanov.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker