Lokalna samouprava

Kol centar za trudnice startuje od 10. aprila

Kol centar za trudnice i porodilje koji će 24 sata dnevno, sedam dana u nedelji biti na raspolaganju trudnicama i porodiljama u Pirotu počeće sa radom 10. aprila, najavila je direktorka Centra za socijalni rad u Pirotu Marija Vasić na današnjoj konferenciji za novinare u Svečanoj sali SO Pirot.beba inkubator

Po njenim rečima, reč je o projektu koji se realizuje u okviru Programa prekogranične saradnja opština Pirot i Montana u Bugarskoj, finansiranog od strane EU.

-Vrednost projekta je 50.000 evra. U Kol centru će biti angažovano šestoro mladih lekara sa tržišta rada koji će stalno biti na raspolaganju mladim i budućim mamama koje imaju bilo kakve nedoumice u vezi trudnoće ili odgajanja novorođenčadi. Kancelarija Kol centra nalaziće se u nekoj od zdravstvenih ustanova Domu zdravlja ili Opštoj bolnici i o tome uveliko pregovaramo tako da će se to ubrzo znati-kazala je Vasićeva.

tekst i fotografija Aleksandar Ćirić

Slične vesti

3 Comments

  1. Bas da se zabrinem ali cu ipak da se nasmejem :kakve veze ima centar za socijalni rad i porodilje i trudnice? I jos nesto sto moze da zabrine i nasmeje sta mogu neiskusni lekari opste prakse da kazu trudnicama i porodiljama sem to da se jave sutra ginekologu ili pedijatru. Bolje da g.Marijarazmislja kako da pomogne sirotinji nego da se bavi medicinom .O kakva vremena !!!!!!!!!!!

  2. ma ok evropske pare,kad vec daju i treba uzeti pare.Ali kako svatiti logikom zdravog razuma kakve veze imaju nase trudnice sa bugarima kroz neku prekogranicnu saradnju.Pa sve to jos kroz centar za socijalni rad .Jedino ako pravimo socijalne slucajeve.

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker