Korona virus

Kol centar: 170 volontera pomaže starima i nemoćnima. Upućeno preko 500 poziva

Kol centar u Gradskoj upravi instaliran je 17. marta a počeo je da radi 18. marta. Do sada je primljeno blizu 500 poziva. Najveći broj poziva odnosio se na pomoć u snabdevanju starijih i bolesnih lica a dežurni odgovaraju i na sva pitanja iz nadležnosti lokalne samouprave. Ostala pitanja prosleđuju se nadležnim institucijama.

Štab za vanredne situacije na raspolaganju ima 170 volontera. U pripravnosti je 40 a dnevno od strane štaba je stalno angažovano desetak. Ostali su dobili instrukcije da sagledaju situaciju u svom naselju i da sami stupe u kontakt sa komšijama. Napominjemo da svi volonteri imaju službene legitimacije i upozoravamo sugrađane da nepoznatim osobama ne daju novac za navodno snabdevanje.
Štab za vanredne situacije u kontaktu je sa svim predsednicima seoskih mesnih zajednica a u svakodnevnoj komunikaciji je sa onima iz udaljenih sela vezano za snabdevenost osnovnim životnim namirnicama. Prema rečima koordinatora Štaba Sretena Savova, predsednici mesnih zajednica i svi aktivisti na terenu odlično se snalaze i organizuju rođake i prijatelje svojih meštana tako da se snabdevanje uredno odvija.
Telefoni kol centra su: 305-567 i 305-577 od 8 do 15 sati.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker