Politika

Koalicija “Moramo” predstavila bitne delove svog programa

Danas su u Pirotu, u sklopu predizborne kampanje, boravili predstavnici koalicije “Moramo”. Tim povodom održana je konferencija za novinare, u prostorijama Grupe građana “Najbolje za Pirot”, na kojoj su govorili, nosilac liste, Nebojša Zelenović, prvi na listi, Aleksandar Jovanović Ćuta i, kandidatkinja za predsednicu Srbije, prof. dr Biljana Stojković.

Koalicija “Moramo” nastala je kao grupacija različitih lokalnih organizacija iz cele Srbije, između ostalog i GG “Najbolje za Pirot” rekao je, nosilac liste, Nebojša Zelenović. On je, pored ostalog, naveo da se južnoj i istočnoj Srbiji, kao i Pirotu, mora omogućiti prečišćavanje otpadnih voda, iznošenje smeća i da se više pažnje posveti životnoj sredini. On smatra da je sada pravi trenutak da se novac ulaže u poljoprivredu, da seljak postane gazda. Koalicija “Moramo” nudi velike subvencije poljoprivrednicima, 200 evra po hektaru, gorivo i đubrivo upola cene, što bi omogućilo na Srbija bude lider u proizvodni hrane.

Kandidatkinja za predsednicu Srbije, prof. dr Biljana Stojković, rekla je da će koalicija “Moramo” nastaviti borbu za ljudska prava, za Srbiju, za vazduh i vodu i sve vrednosti koje su trenutno oduzete, ili značajno narušene. Srbija mora krenuti napred i to može samo sa nekorumpiranim, beskompromisnim borcima za pravdu, za malog čoveka, i koalicija “Moramo” jeste grupa koja to može da ostvari.

Aleksandar Jovanović Ćuta, prvi na listi koalicije “Moramo”, ukazao je na značaj aktivizma za očuvanje životne sredine, da svaki građanim ima pravo na zdravu životnu sredinu, na šume, vode, ima prava da živi slobodno i za te vrednosti će se zalagati.

Grupa građana “Najbolje za Pirot” je u dogovoru sa Otvorenom građanskom platformom “Akcija” dala svoje kandidate za narodne poslanike, uglavnom ljude koji su odbornici u Skupštini grada Pirota. Ukupno je šestoro kandidata iz GG “Najbolje za Pirot na listi koalicije “Moramo”, rekao je dr Žarko Todorović kandidat za narodnog poslanika.

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker