Lokalna samouprava

Knjige na kućnom pragu – akcija Narodne biblioteke Pirot oduševila naše starije sugrađane, ljubitelje knjige i čitanja!

Akcija Narodne biblioteke Pirot “Knjiga na kućnom pragu” naišla je na oduševljenje ljubitelja knjige koji su u starijoj životnoj dobi u Pirotu, a po rečima višedecenijske članice biblioteke Olgice Petković, reč je o izuzetnoj akciji.

-Knjiga, u godinama kad se ostari i kada povremeno treba da se pobegne od stvarno mnogo znači. Ja sam više desetina godina članica biblioteke i imam i svoju ličnu biblioteku, ali kada sam čula za ovu akciju stvarno sam se oduševila jer će ljudima koji su teže pokretni i teško im je da dođu do biblioteke, bolesni su ili imaju neki drugi problem, knjige biti dostupnije nego ikada-kazala je za PV Petkovićeva.

Direktorka Narodne biblioteke Pirot Bojana Ćirić kazala je da je akcija naišla na izuzetno odobravanje i pozitivne komentare javnosti, a akcijom će biti obuhvaćene, osim starih i slabije pokretnih osoba,  i trudnice.

-Namenjena je svim našim korisnicima koji iz opravdanih razloga ne mogu da dođu do biblioteke, da li je to zbog bolesti, lošiih vremenskih uslova, ili je reč o trudnicima. Sve što je potrebno jeste da se jave na broj biblioteke 312439  ili na naš email  [email protected] i naši bibliotekari će im odneti knjige na kućnu adresu-kaže Ćirićeva.

Bibliotekari su i psiholozi

Po rečima direktorke Ćirić, razgovor koji bibliotekari vode sa korisnicima, njima mnogo znači.

-Mi smo razgovarajući sa korisnicima i ranijih godina izlazili njima u susret i nosili im porevremeno knjige na kućnu adresu, pa odatle i ideja da se pokrene ova akcija koja je naišla na veliko odobravanje u javnosti. Ovo je itekako značajno za naše korisnike jer utičemo da se socijalna distanca smanji, da vide da nisu sami, da nisu zaboravljeni i to je ono što ljudima mnogo znači-kaže Ćirićeva.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/ca77f177-fd69-11ee-96b8-cabfa2a5a2de