Kultura

Knjiga „Čarobni jedrenjak: Priča o Nikoli Tesli“ Maje Cvetković Sotirov, kandidat je za najbolju dečju knjigu objavljenu 2021. u Srbiji, Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj

Knjiga „Čarobni jedrenjak: Priča o Nikoli Tesli“ Maje Cvetković Sotirov, u izdanju Instituta za dečju književnost (Beograd) i Luka Books (Pirot) kandidat je za najbolju dečju knjigu objavljenu 2021. u Srbiji, Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj.

Autorka ovim povodom kaže za Pirotske vesti da je počastvovana kandidaturom.

-Biti jedan od dva nominovana pisca iz Srbije na Međunarodnom dečjem festivalu „Vezeni most“ u Tuzli, za veliku regionalnu nagradu „Mali princ“ je trenutak kada se pomešaju i radost, i ponos, i osećaj odgovornosti. Za mene je već ovo ogromno priznanje: moje ime, ime mog grada i moje zemlje su u društvu nekoliko izuzetnih pisaca iz Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Hrvatske. Zahvaljujem Institutu za dečju književnost (Beograd), sjajnim saradnicima, prof. dr Danici Stolić na predlogu za kandidaturu, kao i organizatoru Festivala „Vezeni most“ na pozivu. Poseban pozdrav čitaocima! Vidimo se u Tuzli u oktobru!-poručuje Maja Cvetković Sotirov.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker