Sport

Klub sinhronog plivanja u Pirotu počinje upis novih članova – stasavaju prve pirotske “balerine u vodi”

Klub sinhronog plivanja Pirot počinje sa upisom novih članica – budućih malih “balerina u vodi”. Poziv je, po rečima Tijane Ćirić, iz pomenutog kluba, otvoren i za devojčice – neplivače pa je to odlična prilika za njih, ne samo da nauče da plivaju, već i da nauče po neku “piruetu” u vodi u Zatvorenom bazenu u Pirotu.

-Ove sezone, pored originalnih koreografija i sadržajnih programa za unapredjivanja tehnika sinhronog plivanja, pripremili smo poseban plan i program za obuku neplivača. S tim u vezi pozivamo devojčice koje vole balet u vodi, a pri tom su neplivači da se priključe nasem timu- kaže Tijana Ćirić, predsednica kluba.

-Swan plesna kompanija izmedju brojnih aktivnosti ove sezone, realizovala je i projekat ,,Putem kreativnosti do izvrsnosti”. U okviru Lokalnog plana akcije za decu, Swan tim je deci Pirota poklonio edukaciju o strategijama za razvoj kreativnosti i na zanimljiv način kroz pokret i igru motivisao decu na rad i razvoj osobenih talenata. Bilo je šezdesetak devojčica na ovim radionicama, primetili smo jako talentovanu decu za scensku umetnost kao i za savremenu igru. Naš cilj bio je da motivišemo i afirmišemo decu da prepoznaju u sebi šta je to što ih pokreće i da uz pomoć odredjenih tehnika rade na razvoju svojih talenata. I nakon završetka radionica naš tim prati rad i razvoj te dece i budno ih motiviše da stvaraju. U saradnji sa video produkcijom ,,Astra” napravljen je i video spot na Zatvorenom bazenu koji možete pogledati na linku ispod. Zahvalni smo gradu Pirotu koji je podržao našu ideju, Sportskom centru Pirot, kao i svim roditeljima koji nam ukazuju poverenje-poručuju iz ovog kluba.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker